Kinakål på nye måter Kinakål kommer, som navnet tilsier, fra Kina. I Europa har kinakål vært dyrket siden midten av 1900-tallet. Kinakål har en sprø konsistens og den har en mild, fin og litt søt smak. Lag noe godt med kinakål For mange år siden hadde kinakålen sin storhetstid i det norske kostholdet. Da kinakålen først ble kjent for oss nordmenn var det som ingrediens i litt kjedelige salater. Men kinakål er så mye mer. Kinakål med hvitløk og parmesan Denne salaten med kinakål, vårløk og parmesan passer godt til de fleste middager. Grillet kinakål En av våre favoritter; prøv grillet kinakål med pesto. Bakt kinakål i tomatsaus Bakt kinakål i smakfull tomatsaus vil smelte i munnen. Oppskriften er enkel og retten lager seg selv i ovnen. Kimchi Kimchi er en koreask kinakålsalat med reddik og vårløk. Fra frø til kinakål Frøene settes i jorda i mars og plantene blir stående innendør til de spirer og er klare for utsetting i april. Nettleseren din støtter ikke video. Nettleseren din støtter ikke video. Høsting av kinakål Det å høste kinakål krever mye håndarbeid. Alle kinakålene kuttes for hånd. De ytterste bladene fjernes ute på jordet. En holdbar grønnsak Kinakål har lang holdbarhet. Sammenlignet med andre salattyper så blir ikke kinakålen så fort slapp. Dette er blant annet fordi den ikke oksiderer i snittflaten når du deler den. Formidlet med DigiStory