Kinakål på nye måter

Kinakål kommer, som navnet tilsier, fra Kina. I Europa har kinakål vært dyrket siden midten av 1900-tallet.

Kinakål har en sprø konsistens og den har en mild, fin og litt søt smak.

Lag noe godt med kinakål

For mange år siden hadde kinakålen sin storhetstid i det norske kostholdet. Da kinakålen først ble kjent for oss nordmenn var det som ingrediens i litt kjedelige salater. Men kinakål er så mye mer. 

Råvare kinakål

Kinakål med hvitløk og parmesan

Denne salaten med kinakål, vårløk og parmesan passer godt til de fleste middager. 

Salt med kinakål, hvitløk og parmesan

Grillet kinakål

En av våre favoritter; prøv grillet kinakål med pesto.

Bakt kinakål i tomatsaus

Bakt kinakål i smakfull tomatsaus vil smelte i munnen. Oppskriften er enkel og retten lager seg selv i ovnen.

Kimchi

Kimchi er en koreask kinakålsalat med reddik og vårløk.

Fra frø til kinakål

Frøene settes i jorda i mars og plantene blir stående innendør til de spirer og er klare for utsetting i april.

Høsting av kinakål

Det å høste kinakål krever mye håndarbeid. Alle kinakålene kuttes for hånd. De ytterste bladene fjernes ute på jordet.

En holdbar grønnsak

Kinakål har lang holdbarhet. Sammenlignet med andre salattyper så blir ikke kinakålen så fort slapp. Dette er blant annet fordi den ikke oksiderer i snittflaten når du deler den.