Det perfekte tilbehøret til julematen

Har du lyst til å prøve noe nytt – eller kanskje gi det tradisjonelle tilbehøret en liten vri? Julen handler om tradisjoner, men tilbehøret kan både være kjent og litt spennende. Hva med en frisk kål- og appelsinsalat til ribba, ovnsbakte rotgrønnsaker med krydder til pinnekjøttet, eller en kremet rotmos til kalkunen? Vi har samlet våre favorittoppskrifter som gir julemiddagen et friskt løft - uten å miste smaken av jul.

Det perfekte tilbehøret til julematen

Tilbehør til ribbe

Ribbe er en juleklassiker som blir enda bedre med smakfullt tilbehør. Enten du liker tradisjonelt tilbehør som rødkål og surkål, eller vil prøve noe nytt som ovnsbakte rotgrønnsaker, frisk eplesalat eller fløyelsmyk potetmos, gir du julemiddagen et løft med tilbehør som balanserer ribbens sprø svor og saftige kjøtt – og gjør måltidet til en fest!

Waldorfsalat

Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere Waldorf f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter.

Vegetarretter til jul

Vi har samlet noen av våre beste kjøttfrie juleoppskrifter som både smaker godt og sprer julestemning.

Tilbehør til pinnekjøtt

Pinnekjøtt er en høyt elsket julefavoritt, og med det rette tilbehøret kan du virkelig fremheve smaken. Enten det er en klassisk kålrabistappe og poteter, eller andre spennende varianter som smørstekte rotgrønnsaker og syrlig rødkål. Disse sideretter harmonerer perfekt med pinnekjøttets rike, salte smak. 

Velg rett potet i julen

Poteter er en essensiell del av julemiddagen, og riktig sort kan gjøre måltidet ekstra godt! Melen potet som mandelpotet eller pimpernell passer perfekt til lutefisk, ribbe og vilt, da de tar til seg smaker fra sauser og fett.

Rosenkål med bacon og valnøtter

Lun rosenkålsalat

Rosenkål med balsamico og honning

Rosenkålsalat med eple og mandler

Julens beste desserter

Frukt- og bærdesserter er perfekte etter julemåltidet – lette, friske og populære hos både store og små. Prøv multekrem, bærsaus til riskrem, eller friske alternativer som pavlova med vinterbær, sitronfromasj, sorbet og fruktsalat. En smakfull avslutning på julebordet!

Bakte pærer med bjørnebær

En spennende dessert med pærer som du må prøve f.eks. til jul. Bringebær kan brukes om du ikke får tak i bjørnebær.

Ostekake i glass med pepperkaker

Ostekake med pepperkakebunn og med blåbær, bringebær og jordbær smaker helt nydelig og er rask og enkel å lage.

Fruktdessert med mascarponekrem

En nydelig gylden og frisk fruktdessert med klementiner, persimon og ananas som garantert vil falle i smak.

Julens fargerike fruktsalat

Bruk sesongens frukter og gjerne norske epler. Spis den som den er, eller med iskrem, vaniljesaus eller pisket krem til.

Julemocktails 

Prøv en deilig smakskombinasjon med vinterens frukter, bær og krydder som gir en forfriskende drikkeopplevelse uten alkohol. Prøv drinker som eple- og ingefærmocktail, tranebærfizz, eller en krydret appelsindrikk med kanel og stjerneanis. Server den som en velkomstdrink og imponer gjestene dine med en deilig alkoholfri drikk.